top of page

Dad's BBQ Place

Low & Slow Backyard BBQ Sinds Juni 2020

- OVER ONS-

IMG_5503.jpg

Sinds jaar en dag ben ik verknocht aan barbecueën. Deze zomer startte ik samen met mijn vrouw daarom een eigen zaak in onze achtertuin: Dad’s BBQ Place. Buren kwamen tijdens de lockdown regelmatig vragen of ze ook niet eens zo’n lekkere ribbetjes konden krijgen. We hebben dan gekeken of er voldoende vraag naar was om er een zaak van te maken. Dat bleek zo te zijn, en de rest is geschiedenis.

In onze tuin staan ondertussen al vier barbecues om elke week tot zo’n vijftien bestellingen te verwerken. Mensen kunnen van maandag tot en met vrijdag een bestelling plaatsen zodat we alle bestellingen op zondag kunnen klaarmaken. Op een drukke dag sta ik van 6.30 uur tot 17.30 uur aan de barbecue om alles rond te krijgen. Het is echt een passie en dat proef je. De zaak is eigenlijk een uit de hand gelopen hobby.

 

Low & slow

De passie voor barbecue en vlees ontstond eigenlijk al vele jaren geleden. Ikzelf heb veertien jaar lang in een kippenkraam gewerkt, waar mijn vouw nu nog steeds werkt. Daar heb ik mijn passie voor het grillen van vlees ontdekt. Nu bak ik mijn vlees voornamelijk volgens het Amerikaanse ‘low & slow’-principe. Het wordt dus erg lang op een zeer lage temperatuur gegaard. Dankzij die techniek blijft het vlees erg mals en sappig en krijgt het bovendien ook een heerlijke rooksmaak.

Erg lekker dus, maar het vereist ook veel aandacht en planning. Verschillende soorten vlees hebben uiteraard niet dezelfde gaartijd. Zo moeten ribbetjes wel 6 uur lang op de barbecue, terwijl dat voor andere stukken vlees veel te lang is. Een goed uitgewerkte planning is daarom onontbeerlijk.  Daarnaast moeten we ook constant de temperatuur checken om er zeker van te zijn dat het vlees niet te snel bakt. Het moet helemaal goed zijn, anders blijven de klanten niet terugkomen.

IMG_5502.jpg

“Dad’s BBQ Place”

De zaak kreeg ook een opvallende naam met een persoonlijke toets mee: Dad’s BBQ Place. Twee jaar geleden kreeg ik van mijn vrouw voor Kerstmis een plakkaat met “Dad’s BBQ Place” op om boven mijn barbecue te hangen. Toen we beslisten om een eigen BBQ-zaak te openen, was de naam al snel gekozen.

Overigens vinden ook onze twee dochters het niet slecht dat hun papa zo goed kan barbecueën. Onze oudste dochter vindt het wel jammer als alle barbecues vol liggen, want dan is er geen plek om ribbetjes voor haar te maken. Daar is ze helemaal gek op. En de klanten geven haar gelijk. De meesten blijven namelijk terugkomen en dat kan alleen maar een goed teken zijn.

bottom of page